top of page
captura 7.jpg

Danko: Melodías del Silencio

"Dues generacions unides per la música, dos temps que s'entrellacen entre les mateixes sis cordes de guitarra; enfrontats a un somni que per a alguns brilla en l'horitzó, mentres que, per a altres, s'esvaiex en el passat"

Documental creatiu | 2022 - actualment | Martí Morell, Sergio Blanco i Àlex Uriach

Sinopsi

Danko és un home de 60 anys que va néixer i es va criar en la Bulgària comunista, i que actualment viu a Cubelles, Barcelona. És una persona de mirada profunda i de poques paraules. Tot i això, allò que més el caracteritza, és la passió per la música. Des de molt petit va començar a tocar la guitarra, una activitat que sempre l'ha acompanyat. Durant la seva joventut va formar una petita banda de rock amb els seus amics, la qual no va tenir gaire èxit, però li ha deixat bons records eterns. La seva cultura musical és immensa, li agrada apreciar i fixar-se en els detalls, sempre diu que les coses s'han de fer amb harmonia i sensibilitat. La seva intenció era entrar i finalitzar els seus estudis al Conservatori; però el ritme incessant de la vida el va obligar a canviar els seus plans i anar-se'n a Espanya a buscar feina. Tot i així, una part de la seva ment sempre és present a Bulgària.

Des d'aquell moment, tot va passar molt ràpid. Va començar a treballar a la construcció, fent reformes i portant camions. Va tenir moltes pujades i baixades, però sempre vivint amb allò just, discretament i intentant fer la seva feina de la millor manera possible. Tot i això, sempre ha anat acompanyat de la seva guitarra i de les cançons que l'omplen. Després de diversos anys vivint al dia, lluitant per arribar a final de mes, Danko està cansat i no vol seguir danyant el seu cos realitzant aquest tipus de feines. Amb l'edat de jubilació no gaire lluny, mira al passat i replanteja el seu camí fins avui. Després d'un temps amb la guitarra acumulant pols, ha decidit tornar a tocar, sense grans pretensions, només pel pur gaudi de deixar-se endur entre les notes i els acords.

El seu vincle amb la música el fa connectar de manera especial amb el fill, Ivan, un guitarrista professional i membre d'una banda reconeguda a Bulgària. Tot i que viuen lluny, mantenen una bona relació i intenten veure's sempre que la situació ho permet. Va ser el mateix Danko qui li va ensenyar a l'Ivan a tocar la guitarra quan era petit. D'aquesta manera, el somni que ell no va poder assolir finalment es materialitza en el seu fill. A més, fa poc va néixer Maxim, el nét de Danko. Malauradament, la distància ha fet que en dos anys només ho hagi pogut veure una vegada, raó extra per la qual Danko té la necessitat de retrobar-se amb la seva família a Bulgària.

Així, el documental es vehicula a través de tres eixos principals: somnis, música i el pas del temps reflectit en el canvi generacional. La pel·lícula s'estructurarà principalment des del present, seguint Danko durant els seus últims treballs, la convivència amb la seva dona, Janette; les dificultats del dia a dia i el vincle amb la música en moments d'introspecció i pausa. Tot això posat en relació amb el seu passat i els seus somnis inabastats. Un cop l'espectador conegui bé el personatge, el documental s'encararà cap a un viatge a Bulgària, on passat i present es tornaran a trobar. És aquí on Danko es reunirà amb la família, pujarà a un escenari amb el seu fill i tornarà a tocar amb els amics de joventut. 

Orígens

Portada.webp

Autoria grupal

verkami_d04c930274a3d45445e5398fedd5df15.webp

Melodías del Silencio neix com a Treball de final de Grau de la Universitat Pompeu Fabra, però pretén transcendir l'àmbit acadèmic i actualment està en fase de postproducció.

Som 3 joves cineastes amb especial interès pel documental. Construïm aquest retrat a través de les nostres mirades, capturant instants i relatant una història humana.

Amb el suport de

LogoPNG (1).png
bottom of page