top of page

Welcome to Mallorca

Mallorca, convertida en un patètic souvenir, s’enfonsa amb el pas de les imatges fins a desaparèixer per complet. O fins a ser engolit per un monstre omnipresent contra qui no s’està fent res. L’arxipèlag és la llar del turisme massiu més distòpic, i l'imant magnètic és la pobra imatge que ens esforçam a vendre del nostre territori per seguir explotant les seves condicions. Qui hi surt guanyant?

Un any més, Mallorca posa en venta les claus del paradís i posa el seu gra d’arena per a l’extinció de la vida balear. Les fotografies avancen amb cada avió que arriba, amb cada cotxe que es lloga i amb cada souvenir venut. Això no és un manifest radical contra l’arribada de viatgers, sinó una pregunta sobre el model turístic actual: aspiram a ser una icona de plàstic penjada en la gelera d’un creuer?

Welcome to Mallorca agafa la repetició pop d’artistes com Andy Warhol. Però hi incorpora la reflexió sobre les imatges que fa Corinne Vionnet al seu TOTAL Palm Tree o a la seva obra Photo Opportunities. Les fotografies incorporen un factor temporal, que desgasta lentament el seu contingut a mesura que hi fa néixer les marques del buit. El resultat: la silueta de l’absència que ens recorda tot allò que era Mallorca, i que no serà mai més. Fins quan necessitarem els imants en forma de Mallorca?

Fotografia creativa | 2022 | Martí Morell

bottom of page